11.6. (omat)

Paikka ja olosuhteet: Illalla runsasvarvikkoisessa, kumpuisessa, harvapuustoisessa metsässä. Kosteaa, paljon hyttysiä, lähes tyyntä, +18C.

Maalimiehet ja muut paikallaolijat: 3 maalimiestä, ei muita paikalla.

Piilot, palkka ja tuulen suunta: 1. (n) Alueen vas. etukulmassa puun takana makuulla maastokankaan alla. 2. (m) Alueen oik. puolen keskellä varvikossa makuulla pressun alla. 3. Alueen vas. puolen keskellä kuopan sisällä pressun alla. Palkkana Musch-koiranmakkaraa rasioissa, loraus vettä + lisänä uunilihan palasia.

Lähetykset: Hyvät, vauhdikkaat.

Pistot: 5-10m. 

Mahdolliset maaston muutokset, esteet pistoilla ym.: -

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: Alkaa olla jo vähän liian lämmintä autossa odotteluun.

Ilmaisu: Jokaisella maalimiehellä haukahti vähintään kerran temppujen teon välissä, josta palkattiin. Lopuksi keskilinjalla vielä haukutettiin, pysyi hyvin makaamassa ja sanoi haukahduksensa suoraan ilman temppuja.

Muita huomioita: Etsi määrätietoisesti, mutta olin vasta melko lähellä maalimiehiä varma siitä, että Lumes oli ne haistanut. Sanoin virittelyn, kutsuin Lumeksen palaamaan mukanani taaksepäin noin 15 metriä, jossa käännyttiin takaisin maalimiestä kohti, virittely ja lähetys. Ei mitään ongelmia, Lumes pysyi erinomaisesti kartalla ja lähti suoraan maalimiesten luo. Kolmannella oli lämpö jo vienyt suurinta intoa pois, mutta itse työskentelyssä ei siltikään ollut mitään moitittavaa. Rasian tyhjentämisen jälkeen temppujen teosta saatavat lihanpalat toimivat jälleen niin kuin pitikin ja Lumes olisi jäänyt maalimiesten eteen istuskelemaan ja odottelemaan lisääkin.

14.6. (pk-seuran)

Paikka ja olosuhteet: Illalla runsasvarvikkoisessa, kumpuisessa, kohtuullisesti puustoa sisältävässä metsässä. Vasen puoli kosteaa ja osittain soista, oikea kuivempi. Paljon hyttysiä, seisova ilma, +19C.

Maalimiehet ja muut paikallaolijat: 2 maalimiestä (toinen kahdesti), kaksi muuta paikalla.

Piilot, palkka ja tuulen suunta: 1. (n) Alueen vas. puolella keskellä puun alla makuulla maastokankaan alla. 2. (n) Alueen oik. puolen keskellä varvikossa makuulla pressun alla. 3. (sama kuin 1.)  Alueen vas. puolen kosteassa koivutaimikossa maastokankaan alla. Palkkana Musch-koiranmakkaraa rasioissa, loraus vettä + lisänä uunilihan palasia.

Lähetykset: Hyvät, vauhdikkaat.

Pistot: 10-20m. 

Mahdolliset maaston muutokset, esteet pistoilla ym.: - Kumpareita, puita, taimikkoa, kosteikkoa.

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: Lumes oli viimeisellä maalimiehellä jo aika läkähdyksissä ja janoinen, pitäisi juottaa sitä alussa paremmin.

Ilmaisu: Pyörii nuuskutellen piilojen ympärillä. Jokaisella maalimiehellä haukahti useamman kerran temppujen teon välissä, josta palkattiin. Haukahteli mielummin kuin teki muita temppuja.

Muita huomioita: Alkurutiinina ennen keskilinjalle tuloa Lumeksen haukutus äänen avauksena ja oikeaan etsintään virittelynä, näin tehdään jatkossa aina alkuun. Lähetysmatkaa pidennettiin ja pidennettiin. Kohta voisi jo kuulemma palata aina keskilinjalle asti ja sitten kohta ottaa ihan oikeat ensimmäiset pistot ilman hajunetsintää ensin. Jaiks. Miten siitä pikkukoirasta jo yhtäkkiä tulikin taitava hakukoira. Innon vähenemistä lähetyksillä ei tarvitsekaan olla huolissaan. Ei se olekaan innon vähenemistä, vaan Lumes on hoksannut miten homma kulkee (saa hajun, joutuu palaamaan takas päin ja sitten saa palata hajulle ja löytää henkilön), joten sen ei tarvitse kiskoa ja intoilla ja yrittää päästä jo heti lähtemään, koska järjestys menee toisin. Toisinsanoen se on siis oppinut jotain. Ja juuri kun esitin huolestumiseni tästä asiasta, josta ei siis tarvitsekaan huolestua, niin kolmannella maalimiehellä Lumes sitten taas kiskoikin lähetyksessä, eli ei sen into tosiaankaan minnekään ole kadonnut, näkeehän sen jo siitä, miten vauhdilla se maalimiehelle juoksee.

18.6. (omat)

Paikka ja olosuhteet: Illalla runsasvarvikkoisessa, kumpuisessa, runsaspuustoisessa metsässä, vasemmalla pieni sammaleinen kallio. Pieni tuulenvire, +25C.

Maalimiehet ja muut paikallaolijat: 2 maalimiestä, ei muita paikalla.

Piilot, palkka ja tuulen suunta: 1. (m) Alueen oik. puolella keskellä puun alla makuulla pressun alla. 2. (n) Alueen oik. puolen takareunalla kalliokielekkeen alla makuulla maastokankaan alla. Palkkana Musch-koiranmakkaraa veden kera rasioissa + lisänä uunilihan palasia. Sivutuuli etureunan suunnasta.

Lähetykset: Hyvät, vauhdikkaat.

Pistot: 10-15m. 

Mahdolliset maaston muutokset, esteet pistoilla ym.: - Kumpareita, puita, kiviä.

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: -

Ilmaisu: Meni nuuskuttelemaan piiloja, ensimmäisellä oli tunkemassa avautuvan pressun alle. Kummallakin maalimiehellä palkkatemppujen sijaan vain haukahteli, toisella jopa usean haukun sarjan.

Muita huomioita: Ensimmäisestä maalimiehestä Lumes sai hajun helposti, toiselle jouduttiin kävelemään lähelle asti piilon ollessa tuulensuojaisessa paikassa. Lähetyksissä piti katseensa keskittyneesti kohti maalimiestä ja juoksi vauhdilla suorinta reittiä piilolle. Etenee pistoilla näillä lyhyillä pistoilla niin hyvin, että matkaa voisi todellakin jo pidentää ainakin 30-40 metriin. Treenien päätteeksi autoilla vielä haukutusta heti ekasta haukusta palkaten, ei ongelmia, hyvin haukkuu.