Kuvat taattua kännykkäkameralaatua, mutta menkööt...

Meillä on eteisessä risti(?)hämähäkin ruokavarasto, eli katosta siis roikkuu pitkä seitti, jonka varrelle se on kiinnitellyt saalistamiaan (?) hyönteisiä. Kyseessä taitaa olla joku pahan päivän varalle tehty suunnitelma, kun ei noita kukaan ole vieläkään syömässä käynyt.  Meillä saa hämikset elellä vapaasti, ne on hyödyllisiä pyydystellessään muita ötököitä, vain suurimmat yksilöt kannan pihalle ja talvella lämmitettyyn autotalliin (ettei ne palellu). Tuossa yksi päivä melkein törmäsin yhteen heppuun, joka roikkui katosta seittinsä varassa ja kiireen vilkkaan se sitten kiipesi takaisin yläilmoihin, taisi itse säikähtää enemmän kuin minä. 

Syksynkorvalla meidän pihassa on alkanut pyöriä nuori rusakko. Tuohon koivujen varjoon se kerrankin istuutui peseytymään, kunnes ohi ajava auto säikäytti sen juoksuun.

Aamukaste paljastaa kauniit hämähäkkien seitit, tuolla taitaa majaillakin useampi yksilö...

Jonkin perhosen toukka kipparalla.

Palokärkiä näkee harvemmin, mutta joskus osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Se ei pitänyt meidän läsnäolostamme vaan alkoi heti metelöidä lähestyessämme sitä, joten kuljimme ripeästi ohi.

Hiekkamontulla oli koirien vielä mukava ryskätä.

Iloista ja elämysrikasta syksyä!