Kyllä se aika kuluu näin aikuisena ihan käsittämättömän nopeasti, jouluunkin on muka enää vajaat neljä viikkoa aikaa! Tosin aika paljon mulla on jo valmiiksi kaikkea ainakin suunniteltuna, että sinänsä saa joulu tulla ihan ajallaan. Koirille mulla ei ole sen kummemmin tapana ostella joulu- eikä synttärilahjojakaan, kun kaikki tarpeellinen kuitenkin hankitaan aina ajallaan ja sitä ei tarpeellistakin on ihan riittämiin. Jotain pientä herkkua saavat silti varmaankin ja extra yhdessäpuuhailua.

Joulutunnelmaanvirittäytymistä on haettu Tyynelän Tonttulasta, tosin en raaskinut yhtäkään omaan kotiin adoptoida, suomalainen käsityö kun näkyi hinnoissa, mutta olihan ne söpöjä ja persoonallisia. Joku pieni hömppäkoira olisi kyllä hyvin todennäköisesti kovasti tykännyt omasta kotitontusta... Meillä vaan ehkä pitäisi olla vähän modernimpi kotitonttu, kun ei meidän kotikaan ole oikein ikivanha, joka taas on näiden perinteisten tonttujen perinteinen asumisympäristö.

Pari päivää tonttulassa käynnin jälkeen sain uuden joulufiiliksennostatuksen, kun maa aamulla edes yritti näyttää valkoiselta, eli siis jouluiselta. Joulu ei ole joulu ilman lunta. Koirat hepuloivat uuden "lelunsa" parissa, vähän haastetta perinteisiin köydenvetoleikkeihin, hei! Oikeasti rakentelin tuon moottoripyöränrengas + köysihässäkän vesipelastuksen kuivatreeneihin talvea varten helpottamaan sitten kesällä uuden vepekauden alkaessa veneen vetämistä silloin, kun Lumeksella osuu jo jalat pohjaan (suurin osa koirista kun päästää siinä vaiheessa köydestä irti), mutta mikäpä minä olen kieltämään koirilta hauskanpitoa. Niillä ei oikeasti ole aikoihin ollut noin hauskaa kuin nyt tuon renkaan ja köyden kanssa, jonka vuoksi kuviakin tuli otettua runsaamman puoleisesti.

Jos Lumes haluaa lelunsa metsään, niin sehän sitten kiskoo sen lelunsa metsään...

Allulta ei ole koskaan puuttunut luovuutta. Kuka sanoi, että renkaalla voi leikkiä vain köydestä kiskoen?