Oon hieman kateellisena lueskellut toisten juttuja ulkoiluista jäällä, kunnes hoksasin, että onhan täälläkin joki ja järvi, jotka talvella jäätyy... Maanantaina käytiin joenjäällä. Vähän hirvitti, kun olin just lukenut lehdestä, ettei jäät vielä ole kantavuudeltaan parhaimmillaan, mutta näkyi siellä joku muukin kävelleen, niin uskalsin minäkin. Ei se kovin rentouttava kävely kuitenkaan ollut, joki on niin kapea, että Lumes oli aina hujauksessa sen toisella rannalla, jossa on asutusta ja sai koko ajan käskeä sitä pois sieltä. Hetken kuljettuamme yhdestä pihasta pinkaisi jäälle labradori, jolloin me käännyttiin takaisin tulosuuntaan, Lumeksellakaan ei ollut mitään aikomusta mennä toisen koiran luo, eikä sekään onneksi näyttänyt meistä kiinnostuvan.

Eilen tehtiin ajelureissu järvelle. Aakeeta laakeeta melkein silmänkantamattomiin eikä ristinsieluakaan meidä lisäksi, joten saatiin aivan rauhassa kiertää iso saariryhmä moottorikelkan jälkiä seuraten ja Lumeksella oli erittäin mukavaa! Luonnoneläinten jälkiä oli paikoin runsaasti, kuljettiinpa pitkän matkaa samaa reittiä, jolla joku hirvikin oli sorkistellut. Allu vähän villiintyi niin suuresta eläinjälkimäärästä, mutta Lumes ei näyttänyt niistä suuremmin piittaavan.

Kierroksen lopuksi vielä kuvailin koiria, pitkästä aikaa lumikuvia, kun ei ole enää niin kylmä, että näpit samantien jäätyisi.

Lisää kuvia Allun blogissa.