Maanantaina satoi ja olin laiska enkä halunnut mennä treeneihin kastumaan. Koiriahan sade ei haittaa.

Torstaina oli pakkasta -8 ja olin laiska enkä halunnut mennä treeneihin palelemaan, joten päätin pakkasrajaksi itselleni -5. Koiriahan pakkanen ei haittaa.

Tänään ei satanut eikä ollut liikaa pakkasta ja oli sitä paitsi hallitreenit, joten sinne mentiin. Ensin agia, jolla suurin virtapiikki Lumekselta pois, sit pientä tokoilua. Suunnitelmaa en taaskaan ollut tehnyt, mutta siitä huolimatta pystyin tekemään harkitut treenit ajatuksen kanssa enkä sovellellut mitään. Kaikkia juttuja ei suinkaan tehty yhteen putkeen vaan Lumes oli välillä kevythäkissä huilimassa ja Allu pääsi toimimaan.

Agility

Pari kertaa Lumes läpi putkesta, jossa alku oli mutkalla. Nyt ei junnannut yhtään, kuten viimeksi, vaan juoksi suorilta läpi. Tähän asti Lumes on mennyt vain yksittäisiä esteitä, nyt otin ensimmäistä kertaa kahden putken sarjan eikä mitään valittamista, erinomaisesti Lumes sujahti toiseenkin putkeen ja vasta sieltä ulostullessaan ajatteli palkkapalloa, joka aina lentää ulostulon jälkeen.

Kolme kertaa mentiin putket niin päin, että molemmat oltiin kohdassa 1 keltaisen putken suuaukolla. Lumes sisään keltaiseen putkeen (1) ja itse siirryin kohtien 2 ja 3 väliin valmiina ohjaamaan Lumeksen punaiseen putkeen kohdasta 3. Muutama askel nelosen suuntaan ja pallon heitto sieltä ulos tulevalle Lumekselle.

Sama homma samat kolme kertaa vastakkaiseen suuntaan eli sisään ensin nelosesta ja sitten toiseen putkeen kakkosesta.

1260119203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pussin Lumes on mennyt viimeksi joskus kesällä eikä nyt mennyt sinne suorilta, joten heitin pallon edelle. Pallon perässä mentyään muisti taas jutun nimen eikä ollut mitään ongelmia mennä ilman sitäkin.

Puomin yli kolmesti, alkukontaktin ohjaan kädellä ja loppukontaktille hidastan vauhdin käskyllä, Lumes kuuntelee hyvin.

A-este yhden kerran, vauhdikkaasti menee. Tästä voi pitää nyt taukoa tammikuun yli.

Keinulla Lumes kävi muutaman kerran, reippaasti menee. Painopisteen vaihtokohdassa pyydän pysähtymään, lasken keinun alas, syötän Lumekselle namin, ohjaan alas kontaktin kautta ja avot.

Tokoilut

Perusasentoon tuloja, yhden askeleen ottoa eteen/oikealle, molemmat narufrisbee palkalla kainalosta. Lumes innokas ja tarkkaavainen. Olen päättänyt jättää seuruupätkät pois ja jatkaa nyt tuolla askel kerrallaan linjalla, kun Lumes osaa istua pysähdyksissä. Siitä aletaan pidentämään kahteen askeleeseen, kolmeen jne. Tulee aina huolellisesti eikä mahdollisuuksia epätarkkuuteen kuten pätkissä.

Muutama liikkeestä maahanmeno käsiavustuksella ja samantien seuraavalla vapautuksella lelulle.

Istumassa odottelua ja luokse tulemista. Itse suoritettua luoksepäästävyysharjoittelua: Lumes istumaan, itse pari metriä sen eteen ja useita kertoja kävin katsomassa hampaat, palasin eteen, katsoin hampaat, palasin eteen... Välillä palkkasin namilla. Istui oikein kauniisti.

Hyppyä muutama toisto. Lumes lähti joka kerta ensimmäisestä käskystä, tämähän alkaa sujua erinomaisesti! Vielä jokusen kerran vahvistetaan perässä lentävän pallon kanssa ja sitten pallo alkaa satunnaisesti tulla vasta Lumeksen ollessa jo toisella puolella.