Paikka ja olosuhteet: Viereinen runsasnurminen parkkipaikka. Kohtuullisen voimakas, pyörivä tuuli, lämmintä ainakin +15 astetta. Joskus puoliltapäivin oltiin liikkeellä.

Jäljen tekijä ja paikallaolijat: Jäljen tein itse, Allu oli puussa kiinni vieressä.

Jäljen ikä, pituus, jälkipalkka ja tuulen suunta: Melko tuore jälki oli, kun en kauaa jaksanut odottaa, ehkä 5min. Pituutta talsin nyt 70 askelta ja jälki loppui ojan reunalle. Jälkipalkkana jälleen kerran hieman vedessä pehmentyneitä muroja, yksi joka askeleella suunnilleen sarjassa kanta-keski-kärki kanta-keski-kärki jne. Aloituksessa oli edelleen useampi nami ja viimeisellä askeleella nami on kannassa ja kärjessä ruokakasa. Tehdessäni jäljen oli siihen suuntaan myötätuuli ja odotellessa tuuli vähän joka suunnasta, jälkeä ajaessa myötä/sivutuuli.

Jäljennosto: Lähti hyvin etenemään jo ennen merkkikeppiä.

Jäljen muoto: Suora

Mahdollisten esineiden sijainti: Ei esineitä.

Mahdolliset maaston muutokset, esteet jäljellä ym.: Pieni traktorinrenkaan tekemä ruohittunut kuoppa.

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: Ei ihan rauhallinen ympäristö ollut tällä kertaa.

Omat kommentit: Hyvää tänään: Tsemppasin itseni oikein iloiseksi ennen jäljen aloitusta ja pystyinkin pitämään hyvän mielialan yllä koko jäljen ajan. Yleensä en puhu Lumekselle mitään jäljellä, mutta nyt kokeilin auttaisiko kehuminen aina kun Lumes haistelee jälkeä kunnolla/syö namia pitämään Lumeksenkin mielen korkealla, mutta en tiedä oliko sillä merkitystä. Ihan pientä "vuff" kuului lopussa pari kertaa, mutta ei haukahduksia. Loppujäljellä pidemmässä ruohikossa näki selvästi söikö Lumes namin vai ei, joten pystyin vaatimaan pysäytyksellä namin syömisen ennen jatkamista.

Kehitettävää tänään: Rupesin miettimään syytä siihen, että Lumes menee jäljellä ylimalkaisen oloisesti eikä tunnu piittaavan kauheasti nameista ja tuli mieleen, että onko Lumes huolimattomuuden sijaan sittenkin paineistunut jostain syystä eikä sen takia syö kaikkia ruokia, vaikka olisi nenän edessä? Nameja jäi Allun löytöjen mukaan syömättä 7-12 kappaletta eli aika paljon. Monta kertaa tuli pysähdys ja nousi pää ylös, jolloin kiristin hieman liinaa ja löysäsin heti, kun alkoi haistella taas jälkeä. Aika kauankin tuumaili välillä ennen kuin jatkoi ja pari kertaa selvästi haisteli jäljen vierestä jotain. Allukaan ei kyllä mennyt niin sujuvasti kuin yleensä, että onkohan tuolla parkkipaikalla jotain häiritseviä hajuja enemmän kuin muualla.

Pitäisköhän sitä vielä koittaa tehdä illallakin jälki, kun näin harvalla harjoittelulla edistyminen ainakin on hidasta. Ja jos tämä mun ja Lumeksen kahdestaan harjoittelu ei tästä kummemmaksi muutu muutamalla kerralla, niin täytyy kysyä jälkikurssinkouluttajalta, että koska ehtisi meidän touhuja taas katsella.