Pieni videopätkä peruasento- ja seuruuharjoituksista Lumeksen kanssa. Yhtään tiiviimmäksihän sen ei parane tuosta enää tulla eikä myöskään edemmäksi siirtyä, ja oma katseeni pitäisi saada suunnattuna eteen eikä alas. En vain näe niin tarkasti Lumeksen asentoa, jos katson eteen, joten joudun tuijottamaan sitä tietääkseni, miten menee. Katseen nostamista pitäisi tosissaan alkaa harjoitella, ettei jää tavaksi.

 

Repäisin sit ja ilmoitin Lumeksen seuraavalle viikonlopulle möllitokoon alkeismölliluokkaan... Ei mennä menestymään ja keräämään pisteitä vaan ihan treenaamaan uudessa ympäristössä ja opettelemaan, että kisoissakin on hauskaa. Liikkeet on helpotetut ja saa kaksoiskäskyttää + käyttää vartaloapuja, mutta silti meinaan helpottaa osaa niistä edelleen, koska ei esim. seuraamista olla otettu vielä edes muutamaa metriä putkeen. Lähinnä haluan nähdä, minkä verran Lumes innoltaan malttaa keskittyä uudessa paikassa uusien koirien keskellä, sekä tehdä alusta asti selväksi, ettei kisatilanne ole mikään eri juttu kuin treenit, vaan sielläkin palkataan, kehutaan ja kielletään sekä käytetään tarvittaessa muutakin ohjausta.

Tässä täytyy viikon verran koittaa tehotreenailla koetta varten, lähinnä seuraamista.

Luoksepäästävyydessä ei pitäisi olla ongelmia, Lumes jopa saattaa pysyä istumassa riippuen tuomarin käytöksestä (onko innostavaa vai ei) ja jos ei pysy, tylysti pidän sen istumassa, sillä nousemista ja intoilua en salli siinä tilanteessa.

Paikallamakuun oletan olevan suht varma ainakin sen vaadittavat 30 sekuntia remmin mitan päästä, mutta kontaktin pysyminen vieraiden keskellä ei ole todennäköistä niin pitkään. Saatanpa siis palkata namilla muutaman kerran tuossakin ajassa, sillä en halua kontaktin rakoilevan.

Seuraaminen on hyvää, kontakti pysyy ja tiivittä pitelee sekä istuutuu pysähdyttäessä. En vain ole seurauttanut muutamaa askelta pidempään, ettei pääse kontakti putoamaan tai paikka väljähtämään. Käännöksiäkin on tehty erittäin vähän ja nekin vähät paikaltaan, joten tätä täytyisi erityisesti harjoitella ennen ensiviikonloppua. Toivottavasti seuruuta on huomattavasti lyhyemmin kuin alokasluokan kaaviossa.

Luokse Lumes tulee reippaasti ja odottaa nätisti paikallaan tulolupaa, mutta perusasentoon liike ei ole päättynyt kertaakaan ennen viime torstaita, jolloin pari kertaa ohjasin Lumeksen sivulle, tosin se tuli kyllä silloin tosi nätisti. Vartaloavut ovat kokeessa sallittuja, joten tämä kai sitten jo osataankin?

Liikkeestä maahanmenoa kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa torstaina kera pienen pienen seuruupätkän, ihan ok se meni suurella käsiavustuksella.

Hypyssä olen pitänyt vielä palloa apuna, koska en halua käyttää alussakaan käsimerkkiä suullisen käskyn lisänä. Kokeessa todennäköisesti tulen vaihtamaan pallon käsimerkkiin, mutta mitään ongelmia itse hyppäämisessä ei pitäisi olla. Esteen taakse pysähtymistä ei olla kokeiltu kertaakaan, enkä aiokaan. Haluan Lumeksen luulevan, että pallolle pääsee esteen hypättyään ja oletusarvona on, että tottelee sitten sen yhden kerran vaihtoehtoista käskyä ja pysähtyy esteen taa/istuutuu, asento kun on vapaa. Istuminen on aika varmaa vähän kauempaakin.