Muita nameja en juuri kaupasta enää ostelekaan kuin näitä kanakierteitä, 100% lihaa ilman väri- ja säilöntäaineita. Taloudellisesti vielä vetäisen siivut kahtia ja lenkkinameina käytän ne sellaisina, koulutusnameiksi pienin vielä pikkupalasiksi.

Jo useamman kuukauden olen tehnyt nameja myös itse, juurikin välttääkseni kaikenlaisia lisäainemömmöjä. Maksaherkut kuulemma ovat monen koiran herkkuja ja ensimmäiseksi tekaisin sitten niitä. Sauvasekoittimella muusasin maksaviipaleet ja lisäsin sekaan vielä kaurahiutaleita. Levitin pellille ja uuniin 175 noin tunniksi. "Oikeaoppisesti" nämä tulisi kuivattaa "kivikoviksi", jolloin säilyvät huoneenlämmössä, mutta kovat namit eivät ole mielestäni käytännöllisiä, joten siksi annoin näiden jäädä hiukkasen mureiksi.

Kyllähän nämä Lumekselle kelpasivat, mutta suurta herkkua eivät olleet + hieman ällöttävä valmistaa, kun en kaupasta ole löytänyt maksaa valmiiksi soseutettuna.

Seuraava kokeilu oli mureke: jauhelihaa, tonnikalaa, kananmunaa ja korppujauhoja, pellille levitin melko ohueltaan, jotta helppo paloitella namikäyttöön.

Kanakierteiden pakkaukset ovat todella hyviä myös omatekoisten namien säilytykseen.

Lumeksen ehdoton suosikki löytyi paistetuista possunsuikaleista, paaaaljon parempia kuin mikään muu sen saama nami!

Mainittakoon, että näistä tuli myös mieheni herkkuja...