Selailin vanhoja käsityölehtiä ja löysin ohjeen tosi näppärään frisbeeseen, joten pitihän sellainen heti kokeilla tehdä. Tai sinänsähän frisbee on hyvin yksinkertainen itsekin valmistaa, mutta se tarvitsee tasaisesti jakaantuvan painon sisälleen lentääksen hyvin, enkä ole itse keksinyt muita vaihtoehtoja kuin herneet/riisit, jotka taas ovat melko epäkäytännöllisiä koirille tarkoitetuissa leluissa. Lehdessä frisbeen sisään oli pujotettu pätkä puutarhaletkua, miten näppärä idea!

Ensin leikkelin vanhoista farkuista (myös jokin muu jämäkkä kangas käy) kaksi samankokoista ympyrää, malliksi käytin matalaa ruokalautasta. Ympyrät ompelin reunoistaan yhteen oikeat puolet vastakkain ja muistin jopa jättää kääntö-/täyttöaukon. Kääntämisen jälkeen ompelin vielä keskemmälle frisbeetä pienemmän ympyrän rajaamaan tilan puutarhaletkulle (jota meillä oli varastossa ylijäämää rullalla), joka pujotettiin sisään aukosta ja teipattiin päät yhteen. Aukon ompelin kiinni käsin ja valmista tuli pienellä vaivalla! Tein toisenkin frisbeen (kuvissa), johon laitoin letkun sijasta sisään muutaman kierroksen tarpeetonta sähköjohtoa.

Kumpikin frisbee lentää oikein hyvin ja niin pitkälle, kuin vain jaksaa heittää. Lumeksen mielipiteen uusista leluista voi päätellä kuvakokoelmasta... Eikä muuten riko hampaita! (Että mua kauhistuttaa ne joissain paikoissa myytävät kovamuoviset koirafrisbeet.)