Okei eli Lumes ei sitten suostunut eilen jäljestämään lainkaan. Mä en ymmärrä mikä sille yhtäkkiä tuli, kun sillon perjantaina meni tosi hienosti ja sit yhtäkkiä lauantaina ei aikonutkaan, mutta "puhuttelujen" jälkeen suostu kumminkin ja teki tosi tarkkaa työtä.

Eilen sit työpaikan pellolla oikein tsemppasin, että olis hyvällä mielellä ja innostunut, mutta ei mitään aikomustakaan lähteä jälkeä ajamaan. Koitin sit samoin kuin eilen, eli näytin sille muutamaa jälkeä ja kannustin etsimään namit, mutta ei lähtenyt itse etenemään. Otin sit loppupalkan pois ja kannoin Lumeksen autolle. Kotona tein nurmikolle kymmenen askeleen jäljen loppupalkalla, että jos Lumes edes sen verran viitsisi, mutta ei vilkaissutkaan jälkeen, kun toin sen kohdille. Iltapäivällä ja illalla koitin vastapäisellä parkkipaikalla samaten ihan vaan kymmentä askelta, mutta edelleenkään Lumes oli täysin evvk (ei voi vähempää kiinnostaa).

Oli sitten eilisen syömättä, kun ei kerran jäljellä ruoka kelvannut ja koitin tänään aamulla uusiksi, josko herralla olisi riittävästi nälkä, joka toisi jäljestysintoa.

Paikka ja olosuhteet: Aurinkoisena aamupäivänä viereisellä parkkipaikalla, jonka nurmi on pitkäksi venähtänyttä ja yön jäljiltä kostea. Pieni tuuli, lämmintä ehkä joku +10 tai vähän enemmän.

Jäljen tekijä ja paikallaolijat: Jäljen tein itse, Allu mukana puussa kiinni.

Jäljen ikä, pituus, jälkipalkka ja tuulen suunta: Vähäsen silittelin koiria jäljen teon jälkeen ja Lumeksen kanssa innostusyrityksiä, 5min. korkeintaan oli jälki vanha. Jäljen pituus vain 10 askelta ja tavoitteena saada Lumes kulkemaan edes ja innostumaan taas hommasta. Jälkipalkkana vedessä pehmentyneitä muroja, pieni muutaman muron kasa joka askeleella sarjassa kanta-keski-kärki kanta-keski-kärki jne. Viimeisellä askeleella oli kannassa vain yksi muro ja kärjessä loppupalkka avonaisessa kipossa. Aloituksen vierekkäisissä askelissa oli molemmissa samanlainen pieni kasa. Myötä-/loiva sivutuuli.

Jäljennosto: Nosti jäljen!

Jäljen muoto: Suora

Mahdollisten esineiden sijainti: Ei esineitä.

Mahdolliset maaston muutokset, esteet jäljellä ym.: Ei mitään

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: Varmasti huono muistikuva eilisiltä jälkiyritelmiltä. Vein jäljelle koko ajan oikein innostavasti puhellen "missähän se on" "onkohan tuolla jotain" "käypä katsoon" jne.

Omat kommentit:

Kehitettävää tänään: Kerrankin ei mitään muuta huomautettavaa, mutta varmuus oikeasta toimimisesta ja jäljestämisen ilo pitäisi Lumekselle saada takaisin.

Hyvää tänään: Kaikki meni nappiin!

Jälkikerran kulku: Kun Lumes laski kuononsa maahan ja alkoi haistella, en puhunut sille enää mitään vaan annoin tehdä töitä ihan rauhassa, Lumes olisi eilisen jäljiltä saattanut kokea kehumisen painostavana ja lopettaa jäljellä. Lumes söi aloituksen molemmat ruokakasat ja siirtyi varovasti ensimmäiselle askeleelle syöden siitäkin ja jatkaen näin hitaasti koko huiman kymmenen askelta loppuun. Muuten annoin Lumeksen mennä ihan löysällä liinalla, mutta viimeisellä askeleella varmistin hyvin kevyesti, että syö kantanamin ennen kipolle siirtymistä. Meni erittäin hienosti! Lumes ei nostellut päätään eikä pitänyt mietiskelytaukoja tai tehnyt mitään muutakaan ei-toivottua.

 

Perjantaina jatketaan jäljen parissa tällä samalla tyylillä (yli lyhyt jälki + ruokakasat) ja pidennetään ja vähennetään ruokaa sitten, kun taas varmasti lähtee jäljestämään.