Tulipahan taas tuhlattua ja ostin pienen rantapaatin vepekokeiluja varten. Ei tosiaankaan mikään kunnollinen kumivene vaan tarjouksessa 12e ja risat, mutta kylläpä tuolla saa kokeiltua tuntuuko laji omalta vai ei.

Aloitettiin veneeseen tutustumisella, matto suojaa kynsiltä. Vähän oudolta se Lumeksesta tuntui, mutta kiltisti sinne hyppäsi ja hetken oleskeli.

Odotetusti Lumes ei ollut tottelevaisimmillaan vapaanaolotehtäviin, onhan se tottunut veden äärellä vain juoksemaan ja hepuloimaan kuten tahtoo, joten kurinalaisuutta täytyy harjoitella vesiympäristöissäkin, jotta vepeily mahdollistuu. Lisäksi itse paatissa istuen on epäuskottavampaa komentaa ja rannalla olleella miehellä taas ei ole samaa auktoriteettia ja käskyjen hallintaa mitä minulla. Liinaan laittamalla toki saisi hallintaa ja pystyisi estämään rallattelun, mutta se taas hankaloittaa vesityöskentelyä. Yhden kerran Lumes silti toi esineen (vesilelu) luokseni veneelle ja muuten kävi tyhjin suin.

Ja taas kastuttiin! Ensikerralla täytyy itsekin pukeutua kevyemmin, nyt oletin olevan kylmää ja pystyväni välttymään kastumiselta.

Vepeilyautomme, perälle mahtuu hyvin vene ja märkä koira.

Ihan oikeisiin vepetreeneihinkin menemme kyllä heti, jos mukaan pääsemme, mutta sitä ennen käydään itsekseen harjoittelemassa lukemiani oppeja soveltaen.