Jo jokin aika sitten väsäilin kotitokoilua varten hyppyesteen pahvilaatikoista Acting Collies-sivujen ohjeiden mukaan, itse vain tein korkeudeltaan säädettävän eli noista sivutolpista korkeammat ja muutaman lisäpala korotukseen. Eihän se kaunis ole, eikä säänkestävä, eikä ikuinen, mutta ilmainen, asiansa ajava, kevyt ja pieneen tilaan menevä + helposti mukana kuljetettava. Pahvi ei riittänyt enää toisen sivutolpan kaksinkertaistamiseen, mutta eiköhän tuollakin pärjää.

Kelpoisuuden tutkimista

Haussa (henkilöetsintää) Lumeksesta tulee rullailmaiseva (löytäessään piiloutuneen henkilön, ottaa pannasta roikkuvan rullan suuhunsa ja tulee luokseni, jonka jälkeen palaamme yhdessä henkilön luo). Netistä olen katsellut rullapantoja, mutta ovat suht. hinnakkaita (alkaen 35e), joten päätin tehdä harjoitteluversion itse, varsinkin kun tuo hakuilu on meille vain sellainen harrastelu, jossa ei kisatähtäimiä ole ainakaan pariin-kolmeen vuoteen jos sittenkään.

Itsetehtynä hintaa tuli vain rullien verran (ostin metrin pätkän tavallista puutarhaletkua, 5e, josta leikkasin viisi pätkää), kaikki muu materiaali on uusiokäyttötavaraa. Rullan "roikkuvuusastetta" pystyy säätelemään, mutta nyt säätö on vain toisella puolella, jolloin menee pidempänä ollessaan vinoon (enpä hoksannut sitä tekovaiheessa), joten täytyy lisätä säätövara rullan toiseenkin puoleen. Kiinnityskin täytyy vielä muuttaa niin, että rulla toisesta päästään irtoaisi, jos koiralla menee esim. jalka väliin. Sillä ei tosin ole kiirettä (kuten ei molemminpuolisella säädettävyydelläkään), koska harjoitteluvaiheessa rulla saa olla kireällä eikä koira ota sitä vaan käytetään irtorullia, jotka koira saa piiloutuneilta henkilöiltä tai niiden välittömästä läheisyydestä. Ostamani letku oli vaaleansinistä (vihreä ja kirkas eivät käy tähän tarkoitukseen), joten tein sittten koko pannasta sinisävyisen keltaisia kiinnikkeitä lukuunottamatta.