Lauantaina oli hyvä kisapäivä. Pieni hömpöte oli jälleen kerran tosi hieno ja upee ja kaikkee! On se vaan niin pätevä, vielä kun emäntäkin olisi yhtä pätevä, minun avuistani - tai paremminkin avuttomuudesta- kun oli ihanneaikoihin ehtiminen kiinni. Pitäisi ohjata koiraa ajoissa seuraavalle esteelle ja oppia vielä enemmän ajattelemaan sitä, miten ohjaus vaikuttaa ja miten sen pitäisi vaikuttaa. Eikä saisi varmistella helppoja kohtia, tänään näkyi, että vaikeammatkin sujuvat!

A-rata oli muuten oikein kivanoloinen, mutta vähän pelotti nuo kaksi kohtaa, joissa hypyille oli kaavailtu takaakiertoa. Ollaan kyllä harjoiteltu niitä, mutta vasta aika hiljan Lumes on alkanut hypätä maxi-korkeudellakin takaakierrot ja ainoastaan yhden kerran (viime sunnuntaina) sellainen on ollut yhdistettynä rataan. Keppien aloitukset se on treeneissä tehnyt muutamaan kertaan väärin, kun ties missä mielihäiriössä sitä kerran palkkasin niistä, ja keinukin oli jännitysmomentti, meneeköhän lennoksi vai hiipimiseksi...

Lumes oli kuitenkin ihan parhaimmillaan ja itsekin olin yllättävän skarppina, enkä muistanut edes jännittää lainkaan. Puomilla Lumes taisi alastulolla vaihtaa raviin (=kului ylimääräistä aikaa), kepit tosi hienot ja nopeat, takaakierrossa seiskalla ei mitään ongelmaa, keinun ylösmeno totuttuun tapaan reipas ja tällä kertaa alastulo käveltiin (=kului ylimääräistä aikaa), kympin sujuvan takaakierron jälkeen en saanut haluamaani tiukkaa kurvia kohti yhtätoista (=kului ylimääräistä aikaa), hypyn 14 jälkeen muuri suoralla etenemislinjalla houkutteli Lumesta ja jouduin komentamaan sen takaisin ja putkelle ja Lumes oli hetken epävarma (typeräähän se on kieltää koiraa, joka luulee menevänsä sinne minne pitääkin, mutta kisoissa nyt vaan niin käy) ja otti pari kävelyaskeltakin ennen putkea (=kului ylimääräistä aikaa).

Ilman noita ylimääräisen ajan kulumisia oltaisiin hyvinkin ehditty ihanneaikaan ja saatu ensimmäinen 2-luokan LUVA, sillä ratavirheitä oli puhdas 0, yliaikaa harmittavat 2,86 sekuntia... Luokan voitimme, sillä Lumes oli ainoa sen puhtaasti selvittänyt.

B-radallekin oli tuomari laitellut haastavia kohtia, takaakierrot ei tosin enää jännittäneet niin paljon kuin A-radalla, mutta tässä arvelutti vitosputki, jonne koira pitää sujauttaa aika hassun reitin kautta. Tuollaisia kohtia ollaan treenattu lähinnä vain kahdesti, viime marraskuulla ja viime sunnuntaina. Noin muuten rata oli oikein mukavan oloinen.

Alku meni yllättävänkin hyvin, sain Lumeksen muurilta putkeen aika tiukasti ja vitoseenkin sujahti kuin vettä vaan, kutosen takaakierto oli ok. Sijoituin itse sen jälkeen 7-putken puolelle ohjatakseni Lumeksen sen oikeaan päähän ja olinkin siten putken edessä Lumeksen luullessa 8-hyppyä seuraavaksi esteeksi ja sain sen huudettua takaisin vasta ihan kasin edestä (=kului ylimääräistä aikaa), joka harmitti taas keskeyttää Lumeksen vauhti. Loppurata meni taas hyvin, 11-hypyn takaakierrolla pikkaisen hidasti, kepit taas tosi nätit ja reippaat ja vimppa takaakiertokin meni ns. putkeen.

Ratavirheittä selvitettiin tämäkin (ja oltiin 2-luokan ainoita, jotka siihen pystyi molemmilla radoilla?), mutta varsinkin tuo 6-8 väli vei liikaa ylimääräistä aikaa ja ihanneaika ylittyi 9,49 sekunnilla, jolla ei enää palkintosijoillekaan päässyt (vaikka vain yksi meidän lisäksi selvitti maxeista radan puhtaasti). Olen aiemmin karsastanut hyppyratoja, kun ovat olleet olevinaan agilityratoja haastavampia + en ole ollut varma Lumeksen innosta niihin, mutta ainakin tämä hyppyrata meni Lumekselta niin sujuvasti, että tohtii uudemmankin kerran hypäreille osallistua.

B-rata on videoitunakin (tosin kamerasta loppui akku juuri ennen keppejä), lisään sen, kunhan saa videon käsiini (ei ole omassa kamerassani).