Sunnuntai valkeni harmaana ja sateisena. Kasseista kaivettiin sadevaatteet esiin. Eikä siinä sitten muuta kuin vepeilemään vaan! Eikä se sadekaan kauaa jaksanut, ennen puoltapäivää paistoi jo aurinko. Sitä ennen kuitenkin ryhmällämme oli esineen vientiä.

2. ESINEEN VIENTI 30 m
Ennen varsinaisen liikkeen alkua vene ajetaan 30 m poijulle. Koira lähetetään maalilinjan takaa, ylituomarin ilmoittamasta paikasta. Suoritus ja ajanotto alkavat ylituomarin merkistä, jonka jälkeen vientiesine annetaan koiralle. Vientiesine on ohjaajan oma ja sen on oltava ylituomarin hyväksymä. Vientiesinettä ei saa heittää veteen tai maahan, josta koira ottaa sen. Ajanotto pysähtyy, kun veneessä oleva ohjaaja saa esineen. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia.

Lumes hiffasi heti, mistä on kysymys. Jos kerta jollain vieraalla on lihapihviä ja sitä pihviä saa viemällä dummyn (4.90€) sille vieraalle, ja mitä nopeammin vie sitä nopeammin saa pihviä, niin ei sitä nyt niin mahatäysiä olla, etteikö lisäravinto kiinnostaisi. Maalla sujui pitkäkin matka (iltapäivän kuivatreeneissä todettua "jee, kiva leikki"), vedessäkin ensimmäisellä kierroksella enemmän, mutta toisella kertaa oli jo hyytymistä havaittavissa eikä vesivientimatkaa voitu ottaa pitkänä.

Perjantain treeneissä, joista siis olimme jääneet paitsi, oli otettu uimista veneeltä rantaan, ja kun ohjaaja kysyi, jotta haluaisinko kokeilla vielä jotain muuta veneliikettä, ehdotin sitä uintia.

1. UINTI 50 m
Koira lähtee veneestä, joka on kiinnitetty 50 m merkkipoijuun. Koiran tulee ylittää maalilinja merkkipaalujen sisältä. Ajanotto alkaa ylituomarin merkistä ja se päättyy kun koiran säkä ylittää maalilinjan. Liikkeen ohjeaika neljä (4) minuuttia.

Veneeseen hyppäämisessä ja soutelulla käynnissä ei ole Lumeksesta mitään kummaa.  Uimasilleenkin se hyppäsi ensimmäisellä kertaa reippaasti, mutta kun jalat eivät ottaneetkaan pohjaan vaan yllättäen upposikin ensin pinnan alle, alkoi sen jälkeen epäröidä. Pitäisi hommata pelastusliivit, jotta oppisi hyppytekniikan, jolla ei mene uppeluksiin.

Kaikkien ihmetykseksi ja säikähdykseksi paikalle aamupäivällä ilmestyivät poliisit. Ainakin vartin verran istuskelivat autossa, eikä kukaan tohtinut mennä kysymään, millä asialla ovat, eikä toisaalta kumpikaan poliiseistakaan autosta poistunut mitään ilmoittamaan. Kai ne olivat partiokierroksella tai jostain kuulleet leiristä ja kävivät hiljaisella hetkellä mielenkiinnosta vilkaisemassa tai jotain muuta, mutta joka tapauksessa kaikki huokaisivat helpotuksesta, kun partioauto lopulta paikalta poistui.

Kokonaisuudessaan leiri oli todella onnistunut. Tunnelma oli oikein mukava ja rento, kouluttajat iloisia ja osaavia sekä ryhmäjärjestelyt toimivia. Paikkana Nyyssänniemi sopi loistavasti tämänkaltaiselle tapahtumalle. Suuri kiitos järjestäjille!

Iltapäivän kuivarastilla puhuttiin koirankoulutuksen teoriaa. Hömppäkoiraa jo vähän väsyttää.