Vepe - tavoitteet vuodelle 2011

* Pysyä veneessä avustajan kiinnipitämättä, hypätä veneestä uimasilleen veteen ja tietenkin uida sitten luokseni rantaan.
* Hakea veneeltä 20 metrin päästä köysi ja tuoda se luokseni rantaan.
* Viedä rannalta esine veneelle 20 metrin päähän.
* Käydä hakemassa hukkuvalta 20 metrin päästä esine ja tuoda se luokseni rannalle.

Tavoitteiden tarkistus

Veneestä hyppy ja uinti rantaan

Matkalla rantaan

Veneessä Lumes pysyy hyvin yksinkin. Usein sen joutuu kerran käskemään takaisin istumaan, mutta ei meinaakaan ilman lupaa hypätä kyydistä pois.

Uimamatkan päähän soutelemassa

Lumes alkoi pelätä veneestä hyppyä pulahdettuaan vepeleirillä kerran kokonaan vedenpinnan alle, joten loppukesä käytettiinkin sitten siihen, että rantavedessä palauteltiin luottamusta hyppyyn iloisena asiana. Parina viimeisenä kertana palattiin uimasilleen hyppyyn apuna lasten pelastusliiveistä modattu versio, joka estää hyvin uppoamisen, ja niin Lumes sai rohkeutensa takaisin.

Kutsu kävi

Silmille roiskahti hieman vettä, siitä surkea ilme.

Tavoitteet saavutettu.

Köydenhaku veneeltä

Köyden Lumes käy hakemassa reippaasti. Parilla viime kerralla köyttä ei olekaan veneeltä päästetty irti vaan siinä on annettu tuntua veneen painoa, Lumes on sinnikkäästi uinut köysi suussa vene mukanaan.

Köydestä kiinni

Jaksaa, jaksaa

Tavoitteet muuten saavutettu ja ylitettykin, mutta hakumatkan ollessa vain noin 10 metriä päästiin siltä osin vain puoleen matkaan tavoitteesta.

Hus, pois märkyys!

Esineen vienti

Joku hömppä on hieman innoissaan...

Veneen etääntymisen tarkkailua.

"Vie!"

Lumes pitää tukevasti damia suussaan eikä tiputtele sitä. Se ui määrätietoisesti veneelle, mutta pyörähtää takaisin juuri ennen kuin vastaanottaja saa damista kiinni. Haluan, että veneellä on vieras ja itse ohjaan rannalta, mutta tähän ongelmaan kokeiltiin kerran myös itseäni veneessä - tulos sama. Kerran se tuli heti luovutukseen asti, kun sai antamansa damin tilalle toisen, minkä kanssa uida rantaan, mutta muuten pyörtää ensin vähintään kerran.

"Tule, tule, tule!"

Tää luovutusongelma on vähän hassu, kun Lumes tietää just, mitä sen pitäis tehdä ja tulee veneelle asti, mutta sitten se silti tahtois uida tuomansa damin kanssa takas rantaan. Nyt on pienten namien tilalta muutaman kerran kokeiltu niin suurta namia, että Lumes uisi sen kanssa rantaan, kun kerran haluaa jotain pitää suussaan. Aina se ensin pyörtää silti, kunnes menee uudelleen luovutukseen asti. Tänään koitettiin vaihdossa pientä kissanruokarasiaa, jonka rannalla sitten samantien avasin sille syötäväksi.

"Saa ottaa!"

Ravistelun ajaksikaan ei malta ruuasta otetta irrottaa.

Tavoitteet saavutettu muuten, mutta vientimatkan ollessa vain noin 10 metriä se jää puoleen tavoitteena olleesta.

Hukkuvan pelastus

Hukkuvaa on pelastettu tänä kesänä vain kahdesti, joten treeninpuute vaikuttaa tässä tavoitteiden saavuttamiseen. Tavoitteet saavutettu ja ylitetty siltä osin, että vetää hukkuvan damista rantaan ja kestää hyvin perässään tulevan painon, matkan osalta tavoitteet alittuivat, sillä molemmat kerrat olivat noin 10 metrin matkalta.

Tavoitteet vuodelle 2012

* Matkat täysimääräisiksi joka liikkeeseen.
* Veneestä hypyn onnistuminen ilman pelastusliivejä.
* Esineen viennissä varmuus luovutukseen.
* Veneen paino täysimääräisenä köyden mukaan