Kirjoittelin maaliskuulla aiheesta Hallintaa ja harrastuksia. Olin saanut palautetta siitä, että olen Lumekselle liian tiukka, joten höllensin otettani hieman ja olen kevättalven ajan ollut kieltämättä/kieltänyt vain nätisti/vaatinut nätimmin asioita, jotka ennen olivat ehdottoman kiellettyjä/tiukasti vaadittuja, mutta lukeutuvat kuulemma ns. turhaan komenteluun. Siinähän kävi sitten ihan niin kuin tuossa kirjoituksessani arvelin eli persiilleen meni (josta en tokikaan syytä palautteen antajia vaan itseäni, koska olin jälleen kerran liian vaikutuksille altis).

Lumes ei ole ikinä agilitykilpailuissa vilkaissutkaan ratahenkilöstöön (=tuomari + muutama rimannostaja, jos koira hutiloi hypyissä), mutta nyt käsissä onkin koira, joka karkasi kolmessa viimeisimmässä startissa yhteensä viisi (viisi!) kertaa moikkailemaan ratahenkilöstöä, jonka johdosta eilisiltä radoilta tuli rutosti yliaikaa ja kaksi hypyn ohitusta (yksi per rata). Mä olen niin tyytyväinen suoritusvarmaan koiraani, joka suoritti eilen ensimmäiset 3-luokan nollaratansa handlaten hienosti myös vaikeimmat kohdat - tai siis olisi suorittanut nollan arvoisesti mikäli ei olisi karkaillut, josta tuli siis yliaikaa ja pari kieltovirhettä, jonka vuoksi mua ensimmäistä kertaa koiraharrastuksen parissa ärsyttää niin maan perusteellisesti, koska jos olisin luottanut siihen, että tunnen itse oman koirani parhaiten ja ollut kuuntelematta muita ja tehnyt koiran kanssa kevään hommia ihan niin kuin ennenkin, ne radat tosiaan olisivat olleet nollat. Tästä eteenpäin tehdään todellakin kaikki treenit yhtä tiukalla meiningillä kuin ennenkin (joka ei tarkoita sitä, etteikö koiralla olisi kivaa).

Eiliset radat, X tarkoittaa kohtia, joissa Lumes kävi ratahenkilöä moikkaamassa. Tuomarilla oli muuten A-radalle jännät jekut - maxien, medien ja minien radoilla oli kaikilla pari hyppyä eri suunnasta kuin muilla, joten rataa ei voinut kokonaan opiskella aiempaa kokoluokkaa seuraamalla (ne, jotka niin tekivät, joutuivatkin äkillisesti muuttamaan suunnitelmiaan).

 

Kolmosiinnousurataa toissaviikonloppuna oli ollut joku ystävällinen henkilö kuvaamassa ammattilaistasoisin vehkein, kysyin luvan käyttää kuvia täälläkin. Huomatkaa säänmukainen varustukseni (kumisaappaat, siellä satoi ja minähän en jalkojani kastele), kaikki muut taisivat olla liikenteessä lenkkarein.

 

Mulla ei ole nyt inspiraatiota kirjallisesti analysoida tämän treenivideon harjoitusten tarkoitusta ja niiden onnistumista ja kehitettäviä asioita, mutta en jaksa lykätä sen julkaisua myöhemmällekään, koska jo alkuvuodesta päätin, että kesä meillä on taukoa agista ja se päätös pitää, joten lätkäisen sen tähän nyt vaan ilman mitään selostuksia. :)