Mäyräkoira Myrsky kertoili omista pehmoistaan ja esitti toiveen nähdä, millaisia leluja toisten koirien lelukaapeista löytyy. Tässäpä siis meidän leluasiaa ja peräti hyvin tieteellinen tutkimuskin Lumeksen suosikkileluista.

Ensin kipattiin kassillinen (kyllä, meillä lelut säilytetään kassissa, joka roikkuu eteisen naulakossa) leluja matolle. Nämä ovat niitä, jotka pääsääntöisesti ovat käytössä, suurinosa tosin vain yhteisissä leikkihetkissä ja lattialla vain muutama ei niin helposti rikkimenevä. Nuo epämääräiset lankahässäkkäkasat ovat muuten ennen olleet alareunassa olevan lankasolmulelun kaltaisia. Niillä on vain hieman...leikitty.

Tukimus suosikkileluista tapahtui seuraavasti ja olikin yllättävän yksimielinen niistä suosikeista. Lumes sai käydä valitsemassa mieleisensä, valinta katsottiin lukituksi Lumeksen poistuessa lelu suussa matolta, sitä ennen saattoi vielä vaihtaa lelua. Tuotu lelu laitettiin pöydälle ja Lumes sai käydä valikoimassa seuraavan suosikkinsa. Kuuden valitun lelun jälkeen kaikki palautettiin takaisin matolle ja lelujen valintatilanteet toistettiin.

Kolmen kärki oli erittäin selvä, molemmilla kerroilla Lumes otti ensimmäisenä rikkinäisen, vaaleanpunaisen vauvojen pehmohelistimen, toisena vihreän villasta huovuttamani pallon ja kolmantena mustavalkoisen vinkupallon.

Ensimmäisellä kierroksella neljäntenä nousi patukka, viidentenä ruskealaikkuinen tennispallo ja kuudentena rikkinäinen superpallo. Toisella kierroksella tennispallo oli neljäs, superpallo viides ja vihreä-valko-puna-ruskea-kelta lankapallo kuudes. Näin ollen jouduttiin käymään uusintoja, ensin lankapallon ja patukan kesken. Nämä kaksi vierekkäin ja Lumes haki patukan. Uudestaan vierekkäin ja Lumes mahdutti suuhunsa sekä lankapallon että patukan. Vielä uudestaan ja Lumes toi patukan, jolloin patukka tuli valituksi useammin ja lunasti siis paikkansa suosikkilistassa lankapallon pudotessa siitä pois. Tämän jälkeen oli ratkaistava patukan ja tennispallon järjestys, kaksi noutoa, molemmilla nousi patukka.

Näin ollen suosikki nro 4. patukka, 5. ruskealaikkuinen tennispallo ja 6. superpallo. Valinnoista voidaan myös päätellä Lumeksen pitävän palloista, sillä 4/6 lempparista oli palloja.

Lempparilelun ilmestyminen leluvalikoimiin oli muuten aikanaan ihan Lumeksen itsensä ansiota. Pentuna se oli ahkera kanniskelemaan kotiin kaikenlaista tienvarsilta löytämäänsä kivaa, ja tämä pehmohelistin on yksi niistä kivoista. "Rakasta risaksi" on Lumeksen pehmeiden lelujen lelumotto, jos se saa vapaasti toimintansa niiden kanssa valita.

Jatkaaksemme leluesittelykierroksia, toistamme Myrskyn kysymyksen: Minkälaisia lelusuosikkeja teidän koirilla on? Olisi mukava nähdä ja lukea. :)