1.5 Haettiin Lumes-pentunen kotiin 3,5 kuukauden ikäisenä, olihan sitä päivää jo odotettukin! Kesäkuulle asti tein vain lyhyttä työpäivää ja kesänkin ajan max 6h, jotta saadaan yksinolo sujumaan, eikä siinä ongelmia ole ollutkaan.

20.5 Lumes sai toiset rokotuksensa. Lääkärillä oli muuten mukavaa, mutta rabies-rokote kirveli niin ikävästi, että piti hetken uikuttaa. Lumes sai tutkistella paikkoja ja sen verran vissiin jännitti, että kakatkin sinne tiskin taakse väänsi... Kuulemma ihan yleistä pennuilla, läääri sanoi.

6.7 Maitokulmahampaat olivat istuneet tiukasti, vaikka pysyvät olivat jo yli puolessa välissä niitä, joten olin varannut jo ajan maitokulmurien poistoon, jotteivat pysyvät väänny väärään asentoon. Paria päivää ennen varattua aikaa kulmurit onneksi yks kaks putosivatkin itsellään, tosin olin niitä joka päivä heilutellutkin

12.7-9.8 Pentujälkikursseiltiin neljä kertaa, jossa sain paljon hyviä vinkkejä ja Lumes kehuja, mutta loppuviimein kurssilla opetettu tyyli ei Lumekselle ainakaan mun kanssa sopinut, joten viidennelle kerralle ei enää menty.

Koko syksyn ajan käytiin tokoharkoissa 1-2 kertaa viikossa ja kehitystä tapahtui paljon!

29.8 Tarkoitus oli vierailla Härmässä näyttelyssä ja Ylistarossa mätsärissä, mutta olin sairaana eikä mentykään.

19.9 Käytiin Kauhavalla katsomassa Match Show:ta, Lumes oli aika tohkeissaan suuresta koiramäärästä, mutta rauhoittui ajan kanssa eikä kyllä ollut ollenkaan meluisimmasta päästä koirista, ihan välillä vain haukahteli.

3.10 Osallistuttiin Kokkolassa Eläinten viikon kulkueeseen.

Marraskuulla alkoi tokoilussa hallikausi, joka toinen viikko hallitreenitkin, jolloin treenikertoja viikolle kertyi 1-3. Lumes toimii todella hyvin hallissakin ja olen tyytyväinen sen treenikäytökseen ja intoon.

29.11 Pyörähdettiin Ylivieskassa match show:ssa koiravilskeeseen tutustumassa ja samalla osallistuttiinkin. Lumes oli asiallinen ja rauhoittuikin olettamaani enemmän, itse kisassa ei sijoutusta tullut.

Joulukuulla ehdittiin käydä yhden kerran hakuharkoissa, esineruutu meni hyvin, mutta ihmisenetsintä oli luonnollisesti vielä haparoivaa.