Mä en nyt tiedä millä hienolla nimellä tätä pitäis kutsua, mutta harjoitellaan Lumeksen kanssa kuitenkin sitä, että seuraamisessa se katsoo mun jalkojen suunnasta, minne mennään ja seuraa niitä. Jälkikurssin kouluttaja kutsuu sitä liimajalaksi, mutta en tiedä onko se kuinka yleinen nimitys. En anna tuossa mitään käskyjä vaan jalan liike on se käsky seurata mukana, harjoitellaan toki erikseen sitä käskyä eri tilanteessa ja myöhemmin liitetään mukaan. Jossain kohdin, kun kosken Lumesta korvaan, se on kehoitus tiivistää asentoa/lisätä tarkkaavaisuutta mihin suuntaan lähdetään.

Lyhyempi video (1,5min)

 

ja pidempi (melkein 4min, aika pitkä harjoitus)

 

Seuraamisen opettelu on Lumeksen kanssa vähän sellainen monien asioiden yhteissumma ja olen kyllä itsekin yllättynyt, miten hyvin se loppujenlopuksi toimii.

Sellaisen kunnon seuraamisen ( käskyllä) opettelu on meillä vasta siinä vaiheessa, että käsken Lumeksen istumaan ja meen sen viereen seisomaan siihen kohtaan, missä mielestäni se oikea kohta on (niin kun siinä videossakin, kun Lumes seisoo) ja kun Lumes ottaa katsekontaktin, sanon käskyn (jota aion käyttää seuraamisessa) ja annan namin. Tätä on aika kauan harjoiteltu (ainakin pari kuukautta) ja seuraava vaihe olis sanoa ensin käsky ja sit ohjata Lumes viereen istumaan tmv. en oo ihan vielä päättänyt miten tuossa etenen.

Sitten oon tuosta ihan erillisenä lenkeillä ottanut joskus käskystä vierellä kävelyä lyhyellä narulla tai irti ja vaikka en oo siihen vaatinut katsekontaktia tai ns. oikeaa seuruupaikkaa, Lumes ottaa siinä usein kontaktin, koska oon varsinkin vapaana ollessa vapauttanut sen silloin. Tuota vierellä kävelyä kontaktilla se tarjoaa joskus itsekin (kuten tänäänkin tokoharkoissa) ja osaa jopa hakeutua oikeaan paikkaan ehkä noista istumaharjoituksista johtuen ja koska vapautan sen myös aina oikealla paikalla olemisesta + katsekontaktista.

Ja vielä kolmaskin, ehkä hieman erikoinen harjoittelutapa seuraamiseen on jalkojen välissä kulku. Siitäkin olis video, mutta on niin typerän näköistä, etten kehdannut sitä laittaa nettiin. :) Mutta kuitenkin siis olen tehnyt paljon sitä, että Lumes tulee jalkojen väliin ja kuljen sitten vähän eteenpäin ja Lumes pitää katsekontaktin. Yksi ilta koitin myös peruuttamista samoin ja ensin Lumes meni istumaan, kun astuin taaksepäin, mutta sitten kosketin sitä aina korvaan samalla kun lähdin taaksepäin ja niin Lumes peruutti mukana. Jalkojen välissä kun ei sivulle pääse, niin oli "pakko" lähteä mukaan taaksepäin ja myös peruuttaa suoraan. Siihenkin vaadin katsekontaktin. Olen myös sivuaskelia ottanut Lumes jalkojen välissä.

Ja sitten näitä yhdistellen päästiin siihen, mitä videoilla on. Päätin vain kokeilla mennäkin Lumeksen viereen ja siitä ottaa askelia eri suuntiin niin, että se lähtee heti seuraamaan jalkaa (vasemmalla eteen ja oikealla taakse/oikealle). Peruuttamisessa ensin käytin tuota korvaan kosketusta merkkinä. Eihän se ihan joka kerta vielä lähde mukaan, kuten videostakin näkyy, mutta sitten vain uutta yritystä.