Paikka ja olosuhteet: Aurinkoisena päivänä kahden maissa viereisellä parkkipaikalla, jonka nurmi on pitkäksi venähtänyttä ja yön jäljiltä pakkasen kokenut. Pieni tuuli, lämmintä muutama +aste.

Jäljen tekijä ja paikallaolijat: Jäljen tein itse, Allu mukana puussa kiinni.

Jäljen ikä, pituus, jälkipalkka ja tuulen suunta: Ajoin jäljen samantien, en odotellut vanhentumista. Jäljen pituus 15 askelta ja tavoitteena sama kuin viimeksi eli saada Lumes edes etenemään jäljellä ja innostumaan taas hommasta. Jälkipalkkana vedessä pehmentyneitä muroja, pieni muutaman muron kasa joka askeleella kahta viimeistä lukuunottamatta sarjassa kanta-keski-kärki kanta-keski-kärki jne. Viimeisellä askeleella oli kärjessä loppupalkka avonaisessa kipossa. Aloituksen vierekkäisissä askelissa oli molemmissa samanlainen pieni kasa kärjessä. Myötä-/loiva sivutuuli.

Jäljennosto: Nosti jäljen!

Jäljen muoto: Suora

Mahdollisten esineiden sijainti: Ei esineitä.

Mahdolliset maaston muutokset, esteet jäljellä ym.: Ei mitään

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: -

Omat kommentit:

Kehitettävää tänään: Ei oikeastaan huomautettavaa, viimeiselle namille ennen kippoa jarruttelin, kun kippo houkutteli liikaa.

Hyvää tänään: Lumes meni iloisesti ja varmasti.

Jälkikerran kulku: Kun Lumes laski kuononsa maahan ja alkoi haistella, en puhunut sille enää mitään vaan annoin tehdä töitä ihan rauhassa. Parissa kohden, kun jarrutin askeleelle, menin viereen rauhallisesti kehuen ja silittäen ja katsoin, onko askeleen nami syöty vai ei, ja kehoitin jatkamaan. Lumes söi aloituksen molemmat ruokakasat ja kulki melko varmasti jäljen läpi, vaikkakaan pää ei pysynyt ihan koko aikaa maassa, mutta nopeasti aina jatkoi eikä haaveillut mitään. Annoin Lumeksen mennä melkein löysällä liinalla, etten painostaisi sitä.

Ja sitten tuli se ei näin-osuus. Koska Lumes meni niin hyvin, tuli sen syödessä loppupalkkaansa mieleen tehdä toinenkin lyhyt jälki, joten otin kipon kesken syönnin pois ja tein uuden jäljen. VIRHE!

Paikka ja olosuhteet: Sama kuin edellä, paitsi ettei tuullut sillä hetkellä.

Jäljen tekijä ja paikallaolijat: Sama kuin edellä.

Jäljen ikä, pituus, jälkipalkka ja tuulen suunta: Jälki mentiin ajamaan välittömästi teon jälkeen. Jäljen pituus vain 10 askelta ja uskomuksena tietenkin, että menee yhtä hyvin kuin edellisen jäljen... Jälkipalkkana vedessä pehmentyneitä muroja, aloituksen vierekkäisissä askeileissä useamman muron kasat kannoissa, pieni muutaman muron kasa parilla seuraavalla askeleella, jonka jälkeen vain yksi muro lopuilla askelilla. Murot olivat askeleilla sarjassa kanta-keski-kärki kanta-keski-kärki jne. Viimeisellä askeleella oli kärjessä loppupalkka avonaisessa kipossa.

Jäljennosto: Nosti jäljen!

Jäljen muoto: Suora

Mahdollisten esineiden sijainti: Ei esineitä.

Mahdolliset maaston muutokset, esteet jäljellä ym.: Ei mitään

Mahdolliset muut vaikuttavat seikat: Hakiessani Lumesta jäljelle, jouduin kieltämään sitä ohikulkijalle haukahtelusta, mutta oli kuitenkin iloinen sen jälkeen.

Omat kommentit:

Kehitettävää tänään: Taas melkein kaikki sitä lukuunottamatta, että Lumes kuitenkin jäljesti.

Hyvää tänään: No kyllä se meni edes jäljen läpi.

Jälkikerran kulku: Lumes alkoi syödä aloituksen toista ruokakasaa, jätti kesken ja vaihtoi toiselle kasalle - ja lopetti istahti vierelleni. Just joo, kivat, mikähän sille nyt tuli? Silitin sitä rauhallisesti ja sanoin oikein ystävällisesti, että "saa ottaa". Näki heti, että Lumes paineistui taas tosi paljon jostain syystä, mutta rauhallisen, vähäeleisen - ja sanaisen kannustuksen jälkeen kuitenkin jatkoi aloituskasojen syömistä ja lähti etenemään jäljellä hyyyvin varovaisesti. Yllättävää kyllä, sieti ihan pienenpienet pidätteet liinassa, ettei mene yli parista askeleesta. Tälläkin lyhyellä matkalla alusta loppuun ehti tuttuun tapaan nostaa päänsä monta kertaa ylös ja katsella jonkun aikaa maisemia. Viimeisen namin meinasi jättää väliin, joten menin rauhallisesti viereen samalla rauhallisesti kehuen ja vieressä silitin rauhallisesti hieman ja näytin (taas mä näyttelen sille jälkeä) askeleen kantaa, jolloin viimein hokas siellä olevan namin olemassaolon ja sen jälkeen sai syödä loppupalkkansa kiposta.