Toissaviikolla oli seuran järjestämät toko-kokeet, joissa yritin vähän niin kuin olla tekemässä jotain töitä ja samalla myös aina väliin treenailla Lumeksen kanssa uudessa häiriössä. Seuraamiset oli tosi näpsäköitä ja paikallamakuut, joita otin useamman kerran, aika rauhaisia myös ollessani pensaan takana piilossa. Tosi toimiin jouduttiin avoimen luokan alkaessa ollessamme häiriökoirakkona paikallamakuussa, sillä oikeita osallistujia oli vain kaksi, mutta säännöt vaativat paikallaoloon vähintään kolme koiraa. Ja ai että, kun sinne kehään mennessä tuli sellainen olo, että haluais olla ihan oikeasti tekemässä siinä kaikki liikkeet, kun Lumes tuntui olevan niin hyvän tekemisen tuulella ja tuomari vaikutti mukavalta. En mennyt paikallaolon ajaksi piiloon, kun ei olla sitä montaa kertaa vielä harjoiteltu, vaan jäin siihen kehänauhan viereen. Lumes oli aivan nätisti muuten, mutta pikkasen katseli naapuriaan (labradori), ympäristöä ja pari nuuskaisua otta maasta. Toisella laidalla olevan koiran nousemista ja lähdöstä piiloa kohti ei Lumes välittänyt. Mikään sataprosenttinen suoritus se nyt ei siis ollut mutta kuten tuomari liikkeen lopuksi totesi "häiriökoirasta ei ollut häiriötä".

Treenailussa ollaan tässä jo jonkun aikaa keskitytty enemmän agilityyn kuin tokoon, joskin joka agitreenien yhteydessä on otettu aina vähintäänkin paikallaolot. Tällä hetkellä suurin kiinnostuksen ja treenailun kohde on vepe, mutta kovasti yritettäisiin syksyksi olla tokossa avoimeen luokkaan menossa, jonka vuoksi tuli nyt maanantaina käytyä epävirallisessa toko-kokeessa onnea koittamassa. Ensimmäinen kerta, kun oltiin nurmikentällä ja haisteltavaahan olisi riittänyt, mutta en antanut tippaakaan nuuskutella, ettei sitten paikallaolossakin olisi hajumaailmassa, ja se toimi, ei haistellut siinä ainuttakaan nuuskausta. Leikitin ennen meidän yksilöliikkeiden vuoroa ja liikkeiden väleissä kevyesti villitsin, Lumes oli sopivan reipas.

Paikalla makaaminen 6
Kun siellä häiriökoirana ollessa Lumes kuitenkin oli pikkasen ylivireinen paikallaolossa, niin jäin nytkin näkyviin piiloon menon sijasta, josta tuli -3 pistettä. Ihan turhat pistemenetykset tästä vain tuli, sillä Lumes yllätti olemalla tosi rauhallinen eikä vilkaissutkaan mihinkään muuhun suuntaan kuin omaani, joten olisin ihan huoletta voinut olla piilossa. -1 tuli kolmesta vuffista, joilla täytyi kommentoida parkkipaikalta kuuluvaa koirien räksytystä.

Seuraaminen 8
Kaikkiin muihin suorituksiin olin tyytyväinen, mutta seuraamiseen suoraansanottuna tosi pettynyt. Väljäili, jätti yhden perusasennon tekemättä ja toisenkin melkein, ei yhtään Lumeksen tapaista. Tuota perusasennossa seisomaan jäämistä se tosin teki koko meidän vuoron ajan ja ai että, kun olisin halunnut tökätä sitä kyljestä (siis silleen nätisti) huomautuksena tuommoisesta hölmöilystä, mutta kun ei koetilanteessa saa rankaista koiraa. Muuten seuraaminen oli kuulemma oikein nättiä ja Lumes piti hyvin paikkansa.

Maahanmeno liikkeestä 10

Luoksetulo 6,5
Otin riskillä ja kokeilin ilman takapalkkaa ja ihan hilkulla oli, ettei mennyt läpijuoksuksi.

Seisominen liikkeestä 10

Noutaminen 10

Kauko-ohjaus 8
Yhteen istu-maahan-vaihtoon lisäkäsky.

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 9,5
Hyvää yhteistyötä ja oikein mukavannäköistä tekemistä. -0,5 pistettä koiran kuljettamisesta kahdessa liikkeenvaihtokohdassa pannasta, vaikka se pysyi tosi nätisti mukana vapaanakin.

Yhteensä 167 pistettä, 1-tulos, sijoitus 2/5.