Lappeenrannassa järjestettiin kesällä 2008 Suomen ensimmäiset koirien asuntomessut, jossa nähtävillä ja koirien kokeiltavissa oli koppeja moneen makuun. Vanha mainos ko tapahtumasta.

Muutaman kesän takaisen mallin mukaan jatkaa heinäkuulla Kokkola, jossa koirien asuntomessut järjestetään kansainvälisen koiranäyttelyn yhteydessä, onpahan melkein samaan aikaan samalla paikkakunnalla myös ne ihmisasuntomessut. Koppeja sekä koirataloja esittelyyn tuovat useat yritykset ja myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus saada rakentamansa koirankopit näkyville. Näiden lisäksi valmistetaan kaksi paikallisten koulujen oppilaiden kesken käydyn koirankoppi-suunnittelukilpailun voittajamallia. Keskipohjanmaa-lehti uutisoi aiheesta jo helmikuun alussa.

Muuten sitä voisikin mennä hakemaan tuolta ideanpoikasta, mutta oma visio erilaisesta koirankopista meidän pihalle on jo vaiheessa. Pihasyreeniämme asuttava harakanpoikanen sen sijaan taitaa toivoa lintujen asuntomessuja, jos siellä olisi sille jotain suojaisampia kotivaihtoehtoja kuin meidän pihan harvat pensaat.