Tokoharkkoihin otin nyt uudenlaisen tavan Lumeksen kanssa, jos heti aloitettu leikkiminen kiihdyttää sitä turhaan eikä se ehdi keskittyä silloin kunnolla leikkiin, kun toisiin paikallaolijoihinkin pitäisi kiinnittää huomiota.

Meninkin ensin vain kentän perimmäiseen kulmaan istuskelemaan Lumes sylissäni, että se saa katsella ja rauhoittua, kun huomaa, että kaikki puuhavat täysin omiaan eivätkä ole siitä kiinnostuneita. Tämän jälkeen Lumes pystyi leikkimään piittaamatta muista, mutta oli vielä väsynyt päivän touhuistamme, joten kovin intensiivisesti ei jaksanut leikkiä. Paremmin kuitenkin toimi uusi leikkityyli kentälläkin kuin se aiempi hosumiseni.

Allun kanssa oli välissä kentällä ja sitten Lumeksen kanssa uudestaan. Taas ensin istuttiin vain siinä kulmassa ja Lumes katseli kiinnostuneena muiden juttuja. Ihan lähellämme harjoitteli yksi koirakko ns. idioottirinkiä ja Lumes oli ihan levollisesti siitä huolimatta. Kun sitten jonkun ajan päästä nousimme, katseli Lumes vain minua ja pieni hetki kuljettiin kentällä namien kanssa ja Lumes oli tosi innoissaan ja tarkkaavainen. Taidankin jättää leikkimisen joksikin aikaa vain kotiin ja harjoittelen sen paremmaksi, sen aikaa käytän nameja harkoissa Lumeksenkin kanssa, kun näkyi niistä nyt sielläkin innostuvan.

Oli huomattava ero Lumeksessa tuon istuskeluhetken jälkeen, selvästi rentoutui ja sen johdosta pystyi toimimaan paremmin ja keskittyneemmin kuin siten, että suoraan vain pitäisi keskittyä minuun.