Tänään kisailtiin jälleen agilityssa, tuomarina Ritva Herrala.

A-rata oli helppo ja Lumes juoksenteli oikein reippaasti ja nätisti 0-tuloksen. Yliaikaa kertyi kuitenkin ärsyttävät 0,58 sekuntia, kun itse typeröin -> jos olisin hoputtanut Lumesta kepeillä, oltaisiin juuri ja juuri ehditty ihanneaikaan / tai jos olisin muistanut pitää suuni kiinni (se lupaus olla hidastelematta Lumeksen vauhtia) keinulla, eikä antaa pysähtymiskäskyä, jota koira totteli liiankin tunnollisesti eikä meinannut enää tulla keinulta alas, niin oltaisiin säästetty aikaa muutaman sekunnin verran. Sijoitus 2/22. LUVA oli niin pienestä kii!

B-rata oli hieman kinkkisempi ja ohjausta joutui suunnittelemaan tarkemmin. Mietiskelin, että jos saan radalla kaiken tehtyä suunnitelmien mukaan, eli että koira tekee kaiken kuvitelmien mukaan, ja että jos mieleeni ei juolahda mitään tyhmää kuten A-radalla kävi, niin virheittä pitäisi tältäkin radalta selvitä. Pari riskikohtaa radalla oli, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet Lumekselle ongelmia, esim. pujottelu oli oman liikkumisen kannalta sujuvampi suorittaa ohjaaja vasemmalla puolella ja me tehtiinkin siten, mutta moni otti varmanpäälle ja kulki oikealta vaikeamman reitin, että pääsi auttamaan koiran pujottelun alkuun. Lumes teki kaiken muunkin tasaisella varmuudella ja tuloksena 0 suoritusvirhettä, aika -6,19s -> toinen LUVA* ja sij. 1/20!

* Luokanvaihtoon oikeuttava tulos, joita kolme saavutettuaan pääsee siirtymään 2-luokkaan.

On se aika hieno agilitykoiruus! Parasta Lumeksessa on sen keskittymiskyky, huolellisuus ja ohjattavuus, sen kanssa on tosi mukava agiliidellä!

Mä en nyt oikein välittäisi poseerata näitten palkintojen kanssa...

...kun paljon herkullisempaakin sapustaa on tarjolla...

...kuten tää naudan savulumpio...