Edellisestä kerrasta onkin sitten...kauan... Merkinnöistä ei ainakaan löydy helmikuun jälkeen mitään, että se oli varmaan sitten sillon, reilu puolivuotta sitten. Lopputalveksi esine-etsinnän lopetinkin tarkoituksella, kun ei siitä lumessa tullut Lumeksen kanssa mitään, haahuili vain lähinnä, vaikka viime syksynä oli erittäin hyvin asialla. Lumi ei vaan jotenkin sopinut sen kuvioihin.

Pitkäkään tauko ei onneksi Lumesta haitannut ja nyt ilman lumihankia etsi oikeasti ja tarkasti lelua eikä näennäisesti vain kuljeskellut nenä maassa. Omalla takapihalla otettiin viime viikolla kolme kokeilua ja erittäin tyytyväinen saa olla. Lumeksen etsintä vain on, kuten opetin, tarkkaa, joka on kisoihin ajatellen liian hidasta, mutta eipä se tämän puolen vuoden aikanakaan ollut opetustaan siinä unohtanut ja oli ihan yhtä tarkka, vaikka vähän vauhtia toivoinkin siihen. Se ei siis juokse alueella ja ota ilmasta vainua lelusta vaan kävelee ristiin rastiin nenä maassa. Voi tehdä tiukkaa etsiä viidessä minuutissa 50x50 alueelta kolme esinettä, mutta tällä mennään toistaiseksi.

Hyvin mielellään se lähtee etsimään ja muisti heti, mitä ollaan tekemässä. Itse jäin vain seisomaan lähtöpaikalle ja odotin, kunnes lelu löytyi, jolloin kehuin ja Lumes reippaalla vauhdilla palautti löytönsä. Palkkana oli lihapaloja.