Koko kesä on pitänyt lähteä käymään toisellakin treenikentällä, mutta en ole vain saanut aikaiseksi (lisäksi sinne menevä tie on ihan surkeassa kunnossa, en ymmärrä, miten jotku viitsii ajella sitä viikosta toiseen). Tänään päätin, että nyt mennään eikä vain meinata!

Kasasin treenikassiin kaikenlaista mukaan, mutta unohdin ottaa makupalat Lumekselle, joten ei voitukaan tehdä kaikkea, mitä olin suunnitellut.

Kentälle päästyämme otin ensin Lumeksen autosta ja annoin sen käydä pissalla. Vaikka kenttä oli tyhjä, Lumes oli ihan varma, että siellä on toisiakin, joten piti haukahdella ennen kuin uskoi, että tosiaan me ollaan ainoat siellä. Laitoin sen kiinni ja otin Allun ja sitten vielä treenikassin nurmikolle. Seuraavalla kerralla kyllä teen kaiken käänteisessä järjestyksessä, koska Lumekselle on parempi päästä heti tekemisen makuun eikä jäädä odottelemaan.

Välillä Lumesta kiinnosti nurmikentän tuoksut, mutta kielsin haistelun heti tiukasti, se ei kuulu treenikentille vaan lenkeille. Allun kanssa on tullut huomattua miten käy, jos ei haisteluun heti puututa...

Ensimmäisenä Lumes pääsi puomille. Ohjasin sen huolellisesti alkuun, juoksua tasamatka ja alastulossa "oota", jolloin Lumes hidasti sen verran, että kontaktialuetta pitkin alas ja sitten lensi pallo. Yhden kerran uusiksi samoin, vauhdikkaammin meni.

----------Pikku tauko Lumekselle ja harjoituspätkä Allulle-----------

Keinulle piti lainata Allun kalliita erikoismakupaloja. Ohjasin huolellisesti Lumeksen keinuun - pysäytys kohtaan, jossa keinu lähtee rauhallisesti laskeutumaan alas - makupala Lumekselle - huolellinen ohjaus kontaktialuetta pitkin alas ja riemukas "saa mennä". Yhden kerran uusiksi samoin.

---------Pikku tauko Lumekselle ja harjoituspätkä Allulle------------

Ensimmäistä kertaa ruutu vieraassa paikassa ja ensimmäistä kertaa siten, että itse lähdin liikkeelle vasta Lumeksen lähdettyä, emme siis pinkaisseet yhtämatkaa. Lumes lähti käskystä vauhdilla suoraan ruutua kohti, juoksin perässä heittäen tennispallon ruudun läpi ja jatkoin juoksemista Lumeksen luo sen sännätessä ruudun läpi pallon perässä. Yhden kerran uusiksi samoin, Lumes ei edennyt ihan niin hyvin kuin ensimmäisellä otolla.

---------Pikku tauko Lumekselle ja harjoituspätkä Allulle-------------

Ensimmäistä kertaa eteenmenoharjoitus. Lumes oli kiinni Allun kanssa ja potkin jalkapalloa kohti kentän laitaa samalla innostavasti Lumekselle huudellen. Pallon ollessa kohdillaan lähdin hakemaan Lumesta puhellen sille edelleen innostavasti "missä pallo" minne se oikein meni". Talutin Lumeksen pannasta lähetyskohtaan aina vaan innostamista jatkaen ja Lumeshan oli innoissaan. Pysähdyin, päästin Lumeksesta irti, se seisoi skarppina ja näytin näytin kädellä kohti palloa sanoen samalla "eteen". Lumes lähti aivan täysillä juoksemaan pallolle, matkaa oli ainakin 30 metriä. Yhden kerran uusiksi samoin.

----------Pikku tauko Lumeksella ja harjoituspätkä Allulle------------

Lumes oli jokaisen taukonsa aivan ihmeen rauhallisesti, kuvittelin, että se enemmän hinkuisi mukaan, kun Allun kanssa tehtiin vauhdikkaita juttuja, mutta ei. Kyllähän se tarkkaavaisena odotti eikä lepäilemään ryhtynyt, mutta niin maltillisesti seisoi naru löysällä, vaikka potkin jalkapalloakin Allun kanssa. Eri hieno pikkuinen! Ihan alussa Lumes kyllä pari kertaa riuhtaisi narua, kunnes ymmärsi olevansa kiinni ja onhan me aina välillä (harvoin) harjoiteltu kiinnioloa ja että remmi tiukalla ei silloinkaan olla. Joku tosiharrastaja ei kyllä varmaan haluaisi, että koira odottaa rauhassa, koska senhän pitäisi olla intoa puhkuva koko ajan, mutta mä tykkään, että koirat osaa odottaa kentän laidalla muuallakin kuin autossa.

----------Kaikki autoon ja kävin vielä venerannalla uittamassa Lumesta, kyllä poitsu tykkäs taas ja sai uutta virtaa, vaikka olis menty vielä treenamaankin uudestaan, mutta illalla on taas tokoharkat, niin ei päivällä viitsi kokonaan väsyttää.---------