Kai se nyt on vaan uskottava, että tuon hömpötyksen kanssa voisi ja pitäisi lähteä virallisiinkin onneaan kokeilemaan. Eilen kisailtiin epävirallisissa agikisoissa kilpailevien luokassa. Ilmoitin ensin maxeihin, mutta kävin muuttamassa sittenkin medeihin alkaessani epäillä maxien hyppykorkeuden yhdistettynä tiukkoihin lähestymisiin hypyille saattavan olla ongelma, ja yksi tälläinen kohta radalla olikin - sivusuunnasta putkelta muurille, joka olisi todennäköisesti tuonut maxi-korkeudella kiellon. Kuten aiemmillakin kerroilla, opiskelin rataa kentän ulkopuolelta jo heti esteiden ollessa numeroidut ja se auttaa todella paljon radan muistamisessa, ensimmäistä kertaa en edes pelännyt unohtavani rataa.

Lumes on hauska kentän ulkopuolella. Se haluaisi tutustumaan kaikkiin toisiin koiriin (vaikka ei koskaan pääsekään) ja intoilee niistä ohikulkiessa. Annan sen olla sellainen vallaton, onpahan innokas mieli ainakin. Toisin kuin tuosta käytöksestä voisi päätellä, se ei kentällä enää haaveile muiden luo menosta, ja tämä onkin se puoli Lumeksesta jota esim. harva tuttunikaan on päässyt näkemään ja siksi heidän onkin vaikea uskoa, että Lumeksen kanssa minnekään kisoihin voisi mennä. Rauhallisesti käyttäytyvä Allu olisi heidän mielestään paljon potentiaalisempi (vaikka juuri  Allu nuorempana nimenomaan karkaili radalta toisten koirien luo).

Radalla Lumes kulki täydellisen sujuvasti, jopa pari hieman hankalampaa kohtaa, joita mielessäni hieman epäilin, menivät oikein nätisti. Parissa mutkassa korotin ääntäni varmuuden vuoksi muistaen viime kerran lapasesta karkaamisen, mutta nyt ei ollut ollenkaan sellaista ongelmaa. Kepit, joissa jälleen kokeilin antaa Lumeksen suorittaa itsenäisesti, menivät virheettä, eikä edes ollut mateluvauhtipujottelu vaan hieman reippaampi. Tuloksena puhdas rata, aikavirhettä en tiedä oliko, mutta kuvittelisin ettei, koska Lumeksella oli ihan hyvä vauhti päällä. Voittokin tuli kotiin, en muista tarkkaan montako koiraa luokassa oli, mutta me startattiin medeissä ensimmäisinä ja meidän jälkeen oli vielä muutama, ehkä 4-5. Lisäilen ratapiirroksen myöhemmin, jos se ilmestyy järjestäneen seuran sivuille. Edellisestä kisasta se julkaistiin vasta pari päivää sitten, vaihdoin sen itsetekemäni tilalle, on huomattavasti selkeämpi.